martes, 11 de octubre de 2011

Pasta na kanapki z sardynek

                  Chcialam podzielic sie z Wami wszystkimi pyszna pasta na  do chleba lub na grzanki.Pamietam ja z dzieciñstwa .Przygotowywal ja moj tato krojac wszystko na drobniutka na deseczce.Ja wymyslilam ze blender to swietna pomoc i nie odstepuje go na krok (w kuchni oczywiscie.)
                
                                                          Do pasty potrzeba:
 czosnku 2 zabki
 cebula 1 duza
 serki topione kremowe 5 sztuk(chodzi mi o male trujkatne)
 jesli sa te duze prostokatne to 1 wystarczy w zupelnosci.
 puszka sardynek w oleju.
 jajka 2 sztuki
 szczypta soli ,pieprzu i pietruszki suszonej lub jeszcze lepiej swiezej
                          Sposob wykonania jest niezwykle prosty.Jajaka gotuje na twardo.Odstawiam do wystygniecia.Cebule i czosnek obieram i kroje w czastki.Sardynki odcedzam z oleju.Wszystkie skladniki wkladam do blendera i miksuje .Nie zbyt dlugo aby skladniki nie roztarly sie na calkowita papke.


                         Najlepiej podawac z grzankami.Smarowac 5 min przed podaniem.Jesli pasta dlugo lezy na chlebku to zbyt namaka i nie jest juz taki smakowity. Na wierzh nakladam plasterek pora lub rzodkiewki

No hay comentarios:

Publicar un comentario