Chcialam podzielic sie z Wami wszystkimi pyszna pasta na do chleba lub na grzanki.Pamietam ja z dzieciñstwa .Przygotowywal ja moj tato krojac wszystko na drobniutka na deseczce.Ja wymyslilam ze blender to swietna pomoc i nie odstepuje go na krok (w kuchni oczywiscie.)
Do pasty potrzeba:
czosnku 2 zabki
cebula 1 duza
serki topione kremowe 5 sztuk(chodzi mi o male trujkatne)
jesli sa te duze prostokatne to 1 wystarczy w zupelnosci.
puszka sardynek w oleju.
jajka 2 sztuki
szczypta soli ,pieprzu i pietruszki suszonej lub jeszcze lepiej swiezej
Sposob wykonania jest niezwykle prosty.Jajaka gotuje na twardo.Odstawiam do wystygniecia.Cebule i czosnek obieram i kroje w czastki.Sardynki odcedzam z oleju.Wszystkie skladniki wkladam do blendera i miksuje .Nie zbyt dlugo aby skladniki nie roztarly sie na calkowita papke.
Najlepiej podawac z grzankami.Smarowac 5 min przed podaniem.Jesli pasta dlugo lezy na chlebku to zbyt namaka i nie jest juz taki smakowity. Na wierzh nakladam plasterek pora lub rzodkiewki
No hay comentarios:
Publicar un comentario